Wat doen we?

Door middel van runningtherapie en hartcoherentie geven we medewerkers tools in handen om sturing te geven aan balans in hun lichaam en daarmee ruimte in hun hoofd. Runningtherapie is een vorm van bewegen die voor iedereen geschikt is. Er is geen basisconditie nodig om te starten. Het doel is om het lichaam in balans te brengen en niet om een bepaalde afstand binnen een bepaalde tijd te rennen. Dat betekent dat individuele doelen verschillen; de één kan leren om lopen iets langer vol te houden, de ander kan leren energie te doseren door minder hard te lopen. Door runningtherapie in groepsverband aan te bieden ontstaat er een gedeelde ervaring die zorgt voor verbinding. Daarnaast kan het de motivatie om vaker (met elkaar) te bewegen verhogen. Het meten van hartcoherentie geeft informatie over de mate waarin je lichaam in staat is om zich aan te passen aan de omstandigheden, bijvoorbeeld van een inspannende activiteit zoals de trap oprennen naar rust. Door middel van ademhaling kun je daar sturing aan leren geven, zodat je lichaam in balans blijft en je helder kunt blijven denken.

Een traject dat wij bedrijven aanbieden ziet er als volgt uit:

1

Kennismaking

Een kennismakingsgesprek met het management(team) waarin we onze visie afstemmen met wensen van u als werkgever.

2

Intakegesprek

Individuele intakegesprekken met de medewerkers waarin persoonlijke doelen geformuleerd worden en hartcoherentie geïntroduceerd wordt.

3

Gezamenlijke sessies

Acht wekelijkse gezamenlijke sessies met max. 10 medewerkers per groep. Tijdens deze sessies wordt door middel van bewegen (rennen), ontspanning en voorlichting gewerkt aan persoonlijke doelen.

4

Evaluatie

Individuele tussentijdse evaluatie (met hartcoherentie).

5

Afrondend gesprek

Een afrondend gesprek met het management.

Voor wie?

Werkgevers in de kop van Noord Holland die in het kader van goed werkgeverschap hun medewerkers willen helpen gezond (aan het werk) te blijven, zijn bij ons aan het goede adres. Wij informeren u graag in een persoonlijk gesprek op welke wijze stress in balans kan worden gebracht en welke voordelen dit heeft voor de medewerker en daarmee voor u als werkgever.

null

Waarom?

Onze maatschappij wordt gekenmerkt door een hoge mate van stress. Stress is een vorm van spanning. Stress op zichzelf is niet schadelijk -sterker nog, het lichaam heeft het nodig en kan hier heel goed mee omgaan-, alleen een langdurige disbalans heeft negatieve gevolgen.

De huidige maatschappij vraagt dat we vaak “aan” staan en onvoldoende voor ons zelf zorgen. Vaak herkennen we dit te laat of voelen we druk om door te gaan en ontstaan er problemen in ons functioneren. Dit maakt dat er continue stress ervaren wordt door het lichaam met bijbehorende lichamelijke reacties aangezien het lichaam stress vaak al eerder herkent dan het hoofd. Dit vertaalt zich in lichamelijke klachten, snelle ademhaling of snelle hartslag. Door eerder aandacht te schenken aan een gezond evenwicht tussen in- en ontspanning, kunnen mentale problemen worden voorkomen. Een omgeving waarin deze waarden worden gedeeld, vergroot de kans een verandering aan te brengen en draagt bij aan verbinding met anderen.

null

Runningtherapie draagt bij aan het op een positieve manier met stress leren omgaan en de balans tussen in- en ontspanning leren voelen. Het is een bewezen effectieve interventie gericht op psychische klachten maar juist ook wanneer er (nog) geen psychische klachten zijn, kan het (hard)lopen positieve resultaten teweeg brengen zoals een beter slaapritme, meer levenslust, een betere stemming en minder angstig/onrustige gevoelens.

Hartcoherentie wordt ondersteunend ingezet om m.b.v. biofeedback mensen te helpen meer zicht en invloed te laten krijgen op de mate waarin hun lichaam en hoofd in balans zijn. Middels een oorsensor die is verbonden met de computer, wordt de hartslag geregistreerd en het hartritmepatroon zichtbaar gemaakt. Voor meer informatie over hartcoherentie, zie https://www.heartmathbenelux.com/nl/info/wat-is-hrv-en-hartcoherentie.

Natuur

Wat kost het?

Het tarief voor een traject zoals beschreven is €985,- (excl. btw) per medewerker (min. 7 en max. 10 medewerkers per groep). Indien sessies niet kunnen plaatsvinden op de bedrijfslocatie, kan er een locatie in de regio Alkmaar geregeld worden.

Individuele trajecten zijn mogelijk, neem hierover gerust contact op. Na afstemming over de vraag zal er een passend traject met bijbehorend tarief worden aangeboden.

Werkloopt is een samenwerking tussen IndivUniek en depsycholoopt.nl, betaling verloopt via één van beiden.