Wie zijn we?

Emma van der Sluis

Als GZ-psycholoog heb ik op diverse plekken gewerkt zowel met individuele personen als met groepen. Ik vind het belangrijk om naar de individuele hulpvraag te kijken en mee te zoeken naar de gewenste verandering. In de huidige samenleving waarin veel gevraagd wordt van mensen (zowel op persoonlijk, professioneel, sociaal als maatschappelijk vlak), is het vaak lastig om een goede balans te vinden tussen inspanning en ontspanning.

Als gecertificeerd runningtherapeut zet ik rennen vaak in om mensen te helpen meer in het lichaam te voelen en bewust te worden van alle signalen die het lichaam afgeeft. Wetenschappelijk onderzoek laat overtuigend zien dat regelmatig bewegen goed is voor lichaam en geest. Het helpt je conditie te verbeteren en je zelfvertrouwen te vergroten. Negatieve gevoelens zoals onzekerheid, angst of spanning nemen af. Met runningtherapie kun je letterlijk de stress uit je lijf lopen zonder dat tempo of duur hierbij van belang is.

Tanja van den Busken

Na 10 jaar gewerkt te hebben als manager binnen de zorg, ben ik in 2018 opnieuw gaan studeren en inmiddels aan het werk als GZ-psycholoog. In deze functie zie ik veel mensen die zich gejaagd voelen of stress ervaren en daar zodanig last van hebben in hun dagelijks functioneren dat zij uitvallen van werk. Door eerder inzicht te geven in wat stress is, welke functie het heeft en hoe je er mee om kunt gaan, geloof ik dat een deel van de klachten voorkomen kan worden.

Door het bieden van o.a. runningtherapie in het preventieve kader is het mijn doel om mensen eerder te helpen, zodat zij gezond en fit blijven en zowel thuis als op het werk kunnen blijven functioneren. Het aanbieden van runningtherapie in groepsverband zorgt daarnaast voor gedeeld plezier en motivatie.